fredag 14. februar 2014

Elsk deg selv, løping og mannen

En kvinne som løper, bør anse seg selv som idrettsutøver, enten hun er rask eller sen, høy eller lav, liten eller stor.

Selv om du er gift eller samboer, har småbarn og jobb, betyr det ikke at du ikke har tid til å løpe. Løping er lite tidkrevende og den beste måten å bli kvitt stress på.

Du trenger denne tiden. At du får tid for deg selv vil hele familien ha glede av.


En løpetur er en fin første date. Det er avslappende og fritt, samtidig som du kan vise frem deg selv, utholdenheten og stilen din. Du kan legge akkurat så mye eller lite i det som du vil og den du løper med vil. Samtalen er sjelden noe problem, takket være endorfiner som løfter stemningen.


Løping gir ikke slappe bryster eller livmorkomplikasjoner, men dette er myter som stadig dukker opp. Løping gjør alle musklene du bruker strammere og faster, og motvirker snarere enn gir deg slappe bryster.

NB: Kvinner er bedre løpere enn menn fordi de har færre mentale hindringer å forsere. Det største hinderet menn møter, er deres typiske oppfatning av konkurransemomentet i idrett som går ut på å slå alle de andre. Mannlige løpere må i stede lære å konkurrere med seg selv, og ikke mot andre. Når menn løper om kapp, vil de snart gi opp fordi de møter så mange andre som er raskere enn dem selv.

"En løpetur er en fin første date. Det er avslappende og fritt"

Det ser ut til at kvinner lettere forstår at løping er en belønning i seg selv. Hvis den får deg til å føle deg bedre, kontrollere vekten, eller gi deg en halvtime for deg selv, så er det nok.

Kvinner godtar dette og blir derfor gode løpere selv om de ikke er bedre enn andre, konkurrerer eller klarer å slå de som løper om kapp med resten av verden.

Elsk deg selv- så vil resten komme av seg selv!Tekst er hentet fra "Kvinnelig løpsleksikon" som er tema under kapittel 16 i boken "Alt om løping".

1 kommentar: