onsdag 9. januar 2013

Skjerp dere!

Seriøst! I dag raser den mest latterlige debatten jeg har vært borte i!

En fiffig finansfrue har uttalt at "mødre bør ta seg sammen og trene mer"- og dette ser ut til å vippe veldig mange overarbeidede mødre av pinnen- for ikke snakke om hva mannfolkene også klarer lire av seg i hån under kommentarfelt på nettet.

Det kan tyde på at siden denne frua, i tillegg til å ha en styrtrik ektemann, har både vaskehjelp, au pair og personlig trener så har hun ikke rett til å komme med en slik uttalelse.

Hvorfor er hun fratatt denne retten?

For det mest irriterende er jo at frua har rett! Flertallet av mødre i Norge bør jo trene mer! Men i stede klager mødregenerasjonen over tidsklemmer, husarbeid og oppfølging av barns aktiviteter. Det er derfor fascinerende å se hvor mange som engasjerer seg i denne debatten, og faktisk bruker tid (tid de egentlig ikke har?) på nettet for å komme med velformerte hånlige tilbakemeldinger- og da stiller jeg spørsmålet "bruker du tiden din fornuftig akkurat nå?"

Kom deg ut av sofan, vekk fra skjermen og løp fra oppvaska - klærne kan du brette når du kommer tilbake og noen middagsrester på gulvet har ingen før tidligere dødd av! Har det forresten slått deg at du faktisk kan trene når dine barna er på trening?

Det eneste som skiller deg og frua er at du, etter endt trening, kommer hjem til et hus i kaos og ikke kan legge deg på sofan før alt er ryddet og klargjort for en ny travel dag uten vaskehjelp, personlig trener og au pair. Ja også kan det jo hende at denne frua er litt penere og slankere enn deg også da...og det er egentlig det verste!

PS: jeg regner også med at siden jeg er så "godt på å trene" så har jeg heller ingen rett til å uttale meg om dette!? Heldigvis har jeg en slunken lommebok, ingen som vasker for meg og heller ingen barnepasser- så da står kanskje mine uttalelser litt sterkere?


3 kommentarer:

 1. Trening er tingen. Jeg tror jeg klarer mer om jeg bare kommer i gang. Defor har jeg kastet meg på 100- dagersprosjektet på Instagram, der man skal dokumentere treningsøktene de neste hundre dagene... fordi jeg vet at jeg har godt av det nettopp fordi jag har lang arbeidsdag, har et hjem å holde i orden samtidig som jeg skal ivareta barna.

  Da jeg trente regelsmessig tålte jeg mer stress på alle plan enn nå når kondisen laber og styrken er på nivå svak.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så herlig med en slik innstilling- og du er heldig som har erfart akkurat det at du tåler mer "hverdagsmas" når du er regelmessig fysisk aktiv.

   Veldig gøy med 100- dagers prosjektet på Instagram- det gir en ekstra kick og motivasjon:)

   Lykke til:)

   Jeanette

   Slett
 2. Godt å se at vi er flere som synes frua har et viktig poeng! Stå på Jeanette :-)

  SvarSlett