søndag 14. april 2013

Holmestrand maraton 2013

Det er rart hvor stolt og fornøyd man kan bli av en skikkelig fysisk utskeielse!

Ikke fordi jeg klarte å forbedre tiden min på 21 kilometer- det greide jeg nemlig ikke. Løypa i Holmestrand er en berg- og dalbane av motbakker sammenlignet med den løypa jeg debuterte med 2. påskedag i Drammen. Jeg var sjanseløs! Siden jeg har trasket Holmestrand fra barnsbein- visste jeg heldigvis om dette på forhånd. Målet var derfor å løpe 21 kilometer på under 2 timer- og jeg klarte det med 1.58.16. Det er 5 minutter saktere enn min debut for 14 dager siden (se kommentarfeltet i dette innlegget for mulig forklaring på denne tidsforskjellen)


Det jeg er stolt av- er at jeg faktisk har satt meg et mål, kommet meg til start og fullført min greie. Når jeg løper er jeg bare meg- det er mitt løp, mine mål og min kropp! I dag er minstemann 8 måneder og jeg har allerede gjennomført to halvmaraton etter hun ble født- jeg er langt foran hva jeg har forventet av meg selv. I en, til tider, kaotisk hverdag er det så ufattelig deilig og ta seg denne timeouten, få noe annet å bryne seg på, mestre, ha det sviende vondt og gjennomføre.

Løypa i Holmestrand er lagt opp slik at den lengste og seigeste motbakken er noen hundre meter før mål. Her ble det virkelig svart for meg under løpet. Fytti så vondt! Men når jeg hadde som mest lyst til å legge meg ned i grøfta hørte jeg følgende som skreik fra sidelinjen "KOM IGJEN JEANETTE! SISTE INNSPURT NÅ! DU ER SPREK! DU HAR JO AKKURAT FØDT!" (Tante vet virkelig hva som løfter slitne trebarnsmødre opp og får de på bedre tanker)

JAAAA jeg har akkurat født- jeg er sprek, jeg er god og jeg er BEST! Dette heiaropet gav meg virkelig noen uante krefter som dro meg opp den siste kneika og fløy meg strake veien til mål (føltes nesten hvertfall sånn?). Merkelig det ikke var noen som spurte meg om min autograf- men det var vel fordi jeg løp så veldig fort der på slutten slik at ingen rakk og følge med!?

Å være høy på seg selv og egne prestasjoner er virkelig topp! For meg er dette helt klart den beste husmordopen som finnes- også så sunt da!


 Foto: Joachim Thode og Linn Linnebo

11 kommentarer:

 1. Du ER sprek, du HAR grunn til å være stolt. Og jeg er så glad for at heiaropene hjalp deg den siste tyngste biten. Var jo på tide jeg kunne pushe deg en oppoverbakke, etter alle bakkene og trappene du har pushet meg på Boothcamp Holmestrand :))

  Neste år håper jeg også er med i den bakken, og at noen andre heier oss opp. Vi trenger alle å bli heiet litt fram av og til, selv om den sterkeste heiaroperen kanskje er oss selv: Dette vil jeg, klarer jeg, mestrer jeg, elsker jeg!!!!
  Ha en fin uke Jeanette. Jeg heier alltid på deg. Og jeg vet du heier på meg. Klem fra Tante

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal heie hverandre frem til starten neste år Janne:) da stiller i begge to!- og hvem vet- kanskje det blir hel distanse? Men vi har da et problem- hvem skal stå i Mofellbakken og heie oss opp og frem de siste meterne i 2014?

   Slett
 2. Løypa i Holmestrand var (i følge Runkeeper/Google Maps) ca 900 meter for lang. Det tatt i betraktning så holdt du vel ca samme tempo som i Drammen, og det står det respekt av! Godt jobba.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:) har registrert at løypa i Holmestrand var noe for lang ja (min Garmin viste 21,8 km)- og loggen fra Drammen og gårsdagen viser tilnærmet lik tid på kilometeren. Så da er det nok sant som du sier- egentlig så løp jeg helt likt som for 14 dager siden- bortsett fra at det føltes MYE tyngre i Holmestrand:)

   Slett
 3. Forresten, så fine bilder av deg, du ser ganske konsentrert ut. Har ikke funnet et eneste bilde av meg selv jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg var heldig med disse:) er gøy å ha bilder synes jeg. Det er privatpersoner som har tatt de:) Vet at kondis.no skal publisere flere bilder fra Holmestrand maraton i løpet av dagen- så kanskje det dukker opp noen der. Tønsberg Blad burde jo også komme med en bildeserie snart:)

   Slett
  2. ...og når det gjelder mitt konsentrerte blikk du refererer til (+ høye skuldre og knytte never som er helt feil når det gjelder teknikk) skyldes det at jeg har det ganske så vondt når bildet ble tatt. Dette er ca 2,5 km før mål! Huff- og dette gjør vi frivillig:)

   Slett
 4. Jeg ble så inspirert av denne spreke bloggen at jeg har vært på en lang joggetur i ettermiddag. Ukesvis siden sist, men kunne jo ikke noe annet når jeg satt her å leste om spreke deg, hihi. Tusen takk for at du fikk meg opp av sofan, var herlig!

  SvarSlett
 5. Glemte å skrive at jeg finner ingen følger kan her, men legger deg til i bloggrullen min jeg så jeg kan følge med deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen;)så hyggelige tilbakemeldinger fra deg her inne på bloggen- og så flott du finner inspirasjon her. Det gjør godt å høre. Ingenting er bedre enn en god løpetur helt for seg selv:)

   Slett
 6. Kjempebra gjennomført!!
  Heier på deg, og meg selv som har kommet i "løpetid" igjen...Det er GØY å ta seg ut med løpeskoene :)

  SvarSlett