fredag 26. august 2011

Punkterte lunger?

Til tross for 1,5 uke med en tilnærmet inaktiv livstil kjennes det fortsatt ut som om begge lungene er punktert under trening, eller kanskje mer som om hjertet ikke prioriterer fordeling av blod til de kroppsdeler som er under arbeid.Første skikkelige opplevelse jeg fikk på dette var under Holmestrandløpet forrige helg....det var nesten litt som å ikke få puste. Kanskje ikke så smart å delta når feberen hadde ligget på panna to dager før?

Dette er tross alt en uke siden og da jeg fortsatt ikke ser tegn til forbedring begynner mor og bli amper!

Men forklaringen er jo enkel!

1. For lite hvile

I dagens samfunn med som oftest høyt tempo er det svært få som roer ned bare fordi de er litt snufsete.
Og det er her ofte problemet ligger – for å bli skikkelig frisk er man nødt til å slappe av ordentlig. Søvn har nemlig en stor innvirkning på immunforsvaret vårt. For å bli raskere frisk bør man ta det med ro og få nok søvn.

2. For lite væske

For å bli skikkelig frisk, er det også viktig å få i seg nok væske. Når du er syk har kroppen nemlig behov for mer væske, og hvis du drikker altfor lite når du er forkjølet kan du bli dehydrert. For lite væske i kroppen kan også føre til at symptomene vedvarer.  Hvis du ikke blir kvitt forkjølelsen, så vurder om du bør drikke mer.

3. Man trener for hardt

Selv om man har en rennende nese og en hals som klør, er det likevel mange som fortsetter sitt vanlige treningsregime. Ofte presser man seg like hardt når man er forkjølet som når man er frisk som en fisk. Dette er ikke veldig lurt. Man trenger ikke å la være å trene selv om man er litt pjusk, men man bør ikke presse seg like mye. Har du en høy intensitet på treningen din når du er syk, kan det gå ut over immunforsvaret ditt.


Hva gjør du når forkjølelsen og feberen herjer?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar