lørdag 4. mai 2013

100 økter på 100 dager

Så har også jeg kastet meg på 100-dagers prosjektet og allerede gjennomført 3 av 100 økter. Raskt regnet vi det si at jeg skal tilbakelegge 97 økter med fysisk aktivitet innen utgangen av 10 august 2013. Dagen etter, den 11. august, fyller 34 år- så dette må jo være en helt perfekt nedtelling til min bursdagsfeiring!?


100-dagers prosjektet? Hva er det?

Sommeren 2012 var det en dame som heter Vibeke som fikk ideen om å sette i gang et 100- dagers prosjekt for å komme tilbake i fysisk form. Hun startet dette for å motivere seg selv frem til en sprekere hverdag.
"Motivasjonen var å komme i bedre form og innarbeide gode vaner med trening som en integrert del av hverdagen. Hundre små steg på veien mot en sprekere utgave av meg selv."
På sin egen blogg og profil på instagram har Vibeke hele tiden dokumentert sine økter. På veien har hun inspirert og motivert hundrevis av andre som nå følger opp med sine egne prosjekter på 100 dager. Vibekes blogg kan leses her og på instagram finner du henne under profilen @hundredays.

Det som er helt genialt med dette prosjektet er at ALLE kan gjøre det. Type aktivitet, intensitet og lengde på økta er opp til den enkelte. Man må ta utgangspunkt i seg selv, sin egen form, motivasjon og mål. Det er altså du som bestemmer kriteriene for hva en økt er!

Lever man et liv med lite aktivitet, kan det å ta trappene i stedet for heisen, eller å legge inn en liten ekstra gåtur hver dag, være en super aktivitet! De som allerede er godt i gang med trening må selvsagt legge opp til noe hardere økter om formkurven skal stige.
"Mestring og motivasjon er nøkkelord. Man skal ha litt å strekke seg etter, samtidig som det skal være gjennomførbart. Husk at 100 dager er lenge! Skal man holde ut er det et godt tips er å sette seg realistiske mål for treningsøktene. 100 små steg blir mye til sammen!"
Hvorfor velger JEG 100-dagers prosjektet.

Mange av mine lesere, og andre som kjenner meg, vil tenke at dette ikke er en veldig stor utfordring for meg- JEG, AktivHverdag, som er så MYE aktiv i utgangspunktet. Det er nok en sannhet der- jeg er over gjennomsittet god på å komme meg over dørstokkmila, jeg finner det helt naturlig å ta på meg løpeskoene, jeg liker å være aktiv og blir grinete om jeg ikke får mine ukentlige doser med påfyll. Men HALLO 100 økter på 100 dager- det er en utfordring for alle og enhver- også meg.Hvorfor 100- dagers prosjektet akkurat NÅ?

I Juni begynner jeg å jobbe igjen etter 1 år i svangerskapspermisjon. Jeg skal tilbake i 100 % stilling, pendle til Oslo hver dag (dette vil utgjøre 2 timer i bil per dag), hente og bringe 3 barn, lage mat, handle, følge opp, rydde hus, vaske og forberede neste dag....ja også skal jeg trene! Det er en overhengende fare for at jeg, som veldig mange andre, etter noen uker i denne hverdagen kommer til å skylde på tid og slitenhet når jeg ikke gjennomfører mine planlagte treningsøkter.

I tillegg, har jeg denne uken, havnet i besittelse av en splittepine NY bil. Min aller første bil noensinne! Jeg er rimelig stolt- og gleden er STOR over endelig å kunne spare tid når daglige gjøremål, som henting i barnehage og handling på butikken, skal gjennomføres. Bakdelen med egen bil er at det er en stor sannsynlighet for at jeg blir en biljunkie de neste måneder. Det vil jo være en fryd og endelig kunne få kjøre de 600 meterne til butikken når jeg skal handle inn dagens middag.

100- dagers prosjektet gir meg en motvekt og en drahjelp i riktig retning når den virkelige hverdagen innhenter meg i løpet av sommeren. Jeg har også tro på at 100-dagers prosjektet vil jekke meg litt i forhold til egne krav for hvordan- og hva en treningsøkt bør inneholde når jeg selv driver egentrening.

Det sier seg selv at hver økt ikke kan være med høy intensitet, styrketrening og kondisjon. Jeg har allerede som mål om å stille på startstreken under Oslo Maraton i slutten av septemper. Uavhengig av 100-dagers prosjektet har jeg derfor lagt opp til å gjennomføre minst 4 spesifikke løpsøkter per uke i tiden frem mot Oslo Maraton. En stor del av øktene de neste 100 dager vil derfor bestå av løping. Ved prosjektstart tenker jeg derfor at en økt kan være følgende: 
  • Løp
  • Sykkel
  • Styrketrening 
  • Aeobic/step/corebar
  • Basis gruppetimer 
  • Spinning 
  • Tur med barnevogn i raskt tempo (minst 30 minutter) 
Og det er mye mulig det kommer nye aktivitetsformer til underveis i prosjektet.

Blir du med?

Her kan min evaluering av prosjektet leses: 100 dager aldri igjenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar