tirsdag 22. juli 2014

Å løpe med barnevogn- noen tips!

Enkelte er i tvil om det å løpe med barnevogn er trening....eller tror at det bare er en form for "dametrening"? Da kan jeg komme med følgende tips og utfordring: Lån deg en barnevogn om du ikke har en barnevogn selv. Fyll den med 10-15 kg ekstra vekt. Snør på deg treningsklær og løp deretter alle bakker du måtte ha i nærheten. Dette er ekstra effektivt i fjellheimen. 


Selv løper jeg med barnevogn året rundt og i sommerhalvåret blir det ekstra mange turer. Spesielt i sommerferien hvor det er fri fra både skole og barnehage. Familie- og treningskabalen går enklere opp når minstejenta kan være med på noen av løpeturene. Selv om jeg foretrekker trening på egenhånd, uten barn, er det veldig koselig å ha med seg en liten stjerne som intenanende sover seg gjennom dytting, pusting og svetting. Bakker opp og bakker ned!Det er ingenting i veien for at også du kan snøre på deg joggeskoene og ta med barnevognen på en løpetur. Du trenger ikke joggevogn for å få dette til, men vognen bør ha en god stabilitet og støtdemping. 
 • Begynn forsiktig
 • Justere håndtaket til riktig høyde for deg
 • Test ut en løpetur uten barn i vognen- prøv å bremse, regulere fart og svinge alle veier slik at du får god førlighet med vognen 
 • Merk at vognen blir tyngre og vanskeligere å manøvrere med barn i vognen 
 • Brems farten i nedoverbakker, hold med begge hender og ha alltid sikkerhetsreim rundt håndleddet 
 • Ha fokus på buk og rygg slik at du unngår svai rygg og feil belastning av korsrygg 

Selv løper jeg  løpeturene med barnevogn i et roligere tempo enn normalt. Bruk  motbakker til å øke tempo og pulsen ytterligere etter behov. På flatmark, og der hvor terrenget tillater det, kan du forsøke dytte vognen med en hånd slik at du får en normal bevegelse i armen og hånden som er fri (husk å ha fangreim festet)2 kommentarer:

 1. Jeg må få til dette, men frøkna på 15 mnd synes det er kjedelig å sitte i vognen og soving vil hun helt gjøre stillestående :P Men må jo få brukt denne vognen til det den er ment for :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det anbefaler jeg:) men om du setter henne i vogna rett før soving, sovner hun ikke da? Gjør økta kort og effektivt slik at minsten ikke år tid til å kjede seg? Max 30 minutter de første gangene?

   Slett