søndag 26. februar 2012

Hvor langt er langt nok?

Når sola stikker seg ekstra frem mot slutten av vinteren, det lukter vår i solveggen og vi kan høre det begynne å dryppe fra taket, oppstår det også en liten krampestemning blant nordmenn. Vi finner frem kvikk lunsj, appelsin og sittunderlag mens vi alle tyter ut av vinterdvalen vår.

Selv var jeg litt stresset rundt lunsjtider i dag. Vi hadde enda ikke kommet oss ut av huset grunnet en morgen med "sirkuslignende" tilstander på stuegulvet. Ungene var strålende fornøyd med dage så langt og  forstod ikke hvorfor jeg maste om at vi måtte ut i sola. "Mamma, det er jo sol hver dag?" fikk jeg i svar fra Selma.

Sant nok! Den siste uka har det jo vært sol fra morgen til kveld. Den store forskjellen er at Selma går i en friluftslivsbarnehage hvor de er ute så og si hele dagen mens min arbeidsplass er innendørs- hver dag, hele uka!Barnas argument vant lett i dag. Vi gikk ut i sola, men ikke lengre enn hagen. Selv om vi kunne hatt plass til egen langrennsløype og har egen akebakke på tomta er det ikke ofte vi bruker boltreplassen bak huset vinterstid.

Vi må jo gå lenger ut i marka når vi skal på tur, må vi ikke?

Hagen er selvfølgelig helt strålende og passet oss perfekt i dag. Barna var opplagte og glade, gravde frem lekene sine som hadde overvintret i snøen og kunne ta sin første runde i huske og i sklie.

Fin fin søndag:)

4 kommentarer:

 1. Vi bruker også mest hagen, mest fordi minstemor på 17 mnd helst vil gå selv og da blir det ikke så langt av gangen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er så godt med en romslig hage hvor barna får bevege seg fritt, både sommer og vinter. Vi er også heldige som har skogen rett ut slik at minstemann får noen ekstra kvister og dumper og bryne seg på når han er ute og går:)

   Slett
 2. Det er ofte ikke så mye (eller så lang tur) som skal til før det blir bra :))) Vi bruker også hagen og nærmiljøet masse, selv om vi ikke er så flinke til å komme oss ut på vinteren. Men nå kryper gradestokken oppover, og da våkner vi til live igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant, våren er så fantastisk. Kjenner vinterdvalen slippe for hver solstråle som varmer:)

   Slett