tirsdag 15. april 2014

Täby Extreme Challange- en ekstremdate!

Täby Extreme Challange (TEC 100) er et ultraløp hvor deltagerne skal løpe 50 eller 100 miles-som vil si 80 eller 160 kilometer.

Dette hadde min mann, Jimmy, meld seg på. Vi tok derfor turen til Täby Sverige fredag ettermiddag. Lørdag 12. april klokken 10.00 var det klart for start og 160 km. Jeg var med som reisefølge og hadde i tillegg sagt ja til å være pacer for Jimmy. En pacer kunne, i dette løpet, komme aktivt inn når løperne hadde passert 100 km, eventuelt når det ble mørkt. Planen min var å følge Jimmy etappevis annen hver mil etter han passerte 100 km. Slik ble det ikke.Obligatorisk "kona må med bildet"Allerede ved 30 kilometer kunne jeg se at noe ikke stemte. Jimmy var innbitt og kunne bekrefte at kroppen ikke spilte på lag. Magesmerter hadde meldt seg...som så mange ganger før. "Dette er forbigående, han blir kvitt det"- tenkte jeg. Men denne tanken var kun en ønsketenkning fra meg. Smertene skulle vedvare. Jimmy fortsatte å løpe. Han kastet opp og løp videre. Han spiste, han gikk på do og...han løp videre. Når han nærmet seg 80 kilometer begynte jeg å tvile på om det skulle bli brukt for meg som pacer? Ville han i det hele tatt nå 100 kilometer....og hvor langt etter dette ville han klare å løpe? Det ble mørkt og det begynte å regne. Jeg gjorde meg klar- 100 kilometer nærmet seg.
En liten opptur innimellom- 70 kilometer!

Etter 80 km var Jimmy apatisk i blikket og hadde vondt- ville han klare det?


En spent kone som venter på passering for 90 kilometer

Jimmy passerer 100 km- han har vondt.... men vil løpe. Jeg blir med!

Planen om å følge Jimmy etappevis etter han passerte 100 km måtte utgå. Tatt i betraktning hans tilstand tok jeg tidlig en beslutning om å følge han alle siste 60 kilometerne frem til mål. Det var kaldt, mørkt og regn. Vi løp med hodelykter og beveget oss i ulent terreng hele natten!


Rundt klokken 05.00 søndag morgen begynte det å lysne.
Da hadde jeg løpt 45 kilometer i bekkmørket- Jimmy hadde tilbakelagt totalt 145 kilometer!
Motivasjonen steg!


Det ble morgen, 152 kilometer var tilbakelagt og kun 8 kilometer til mål!
Jimmy nærmer seg målet men fortsatt var det 5 kilometer som gjenstod - tempoet økte!


Denne dagen var tid ikke relevant- det eneste som betydde noe var å gjennomføre!

Etter 21 timer og 53 minutter kom Jimmy i mål med sine 160 kilometer- tett fulgt av frua som bekrefter at dette var tidenes mest ekstreme date! En helt vanvittig opplevelse! Jeg er så stolt!

160 km og 60 km- tidense date!
GRATULERER!
Artikkel i Jarlsberg Avis leses HER

2 kommentarer:

  1. Såååå gærne, men såååå herlige folk! :-D Gratulerer så mye med gjennomført løp til dere begge! :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det :) Blir litt av en historie og fortelle til barnebarna om noen år:)

      Slett