søndag 6. april 2014

Holmestrand maraton 2014

I år gav Holmestrand Maraton meg en helt annerledes løpsopplevelse enn hva jeg tidligere har opplevd.

Vanligvis er jeg høy på egen innsats og prestasjon etter deltagelse i løp, men etter dette løpet gledet jeg meg i stede stort over alle andres prestasjoner, mestring og glede! Jeg debuterte som fartsholder på halvmaraton, 21 kilometer. 

På forhånd hadde jeg kalkulert meg ut til at 2.10 på hvalmaraton var tiden jeg ville holde. Dette var en tid godt innenfor min egen kapasitet slik at jeg hadde nok av ekstra krefter til å motivere deltagerne som løp i nærheten av ballongen. I tillegg ønsket jeg å holde farten der det er flest førstegangsdeltagere. Målet mitt var å hjelpe til slik at deltagerne fikk en god følelse og opplevelse av å gjennomføre 21 kilometer. Min oppgave besto av å holde fokus på en gjevn fart fremfor å jage rekorder. 
...men så feil kan man ta! De som fulgte ballongen både tett, og litt på avstand, ble dratt og pushet inn til tider de ikke hadde forventet selv- og sannelig fikk vi noen personlige rekorder! Hurra!

Å få være fartsholder var for meg helt topp! Slike løpsopplevelser ønsker jeg meg virkelig mer av. 2 kommentarer:

 1. Så moro! Det er viktig med en som kan motivere underveis. Å løpe halvmaraton for første gang er en opplevelse man vil huske lenge! Det er viktig å ha et fint minne å se tilbake på også.
  Når du løper som fartsholder, holder du samme tempo hele tiden?

  Håper å få meg en løpetur med deg i sommer altså :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Melissa- ja jeg la opp til å holde tilnærmet likt tempo hele veien. Også med tenke på at det kreves trening i det å regulere fart som f.eks negativ splitt osv.
   Refererte til tid per kilometer underveis til løperne, hvor lenge vi hadde vært ute, hvor langt det var igjen og hvordan vi lå ann tidsmessig.
   På de siste kilometerne la jeg meg litt foran "følgerne" og fikk de opp i fart med beskjed om at "dere faller ikke av- det er jeg som øker farta- følg på"- Det funket!

   Vi legger en plan for løping i sommer ja:)

   Jeanette

   Slett