mandag 21. april 2014

Løvøya- en sprek familietur

Jeg hadde lenge vært på jakt etter en litt mer utfordrende tur hvor hele familien kunne være med. De to eldste barna synes det kan bli litt kjedelig å gå langs en skogsvei/lysløype hver gang vi skal ut på tur. Jeg hadde hatt en bestemt rundttur på Løvøya i tankene en stund. Minstejenta måtte bare bli stor nok til å være med. Dette er en tur som ligger en liten biltur på 20 minutter unna der vi bor. Kortreist og fint!

Her er direkte link til ut.no og beskrivelse av turen.

I dag var dagen endelig her, vi pakket tursekken og tok med oss bæremeisen til minstemor. Barnevogna fikk stå igjen hjemme. Først i etterkant så jeg at turen var merket med "krevende". Da satt vi heldigvis igjen med en positiv opplevelse. Vi hadde alle fått kjenne ekstra utfordringer på kroppen, det lille suget i magen og vi hadde gjennomført en tur i fellesskap.

Dette er en tur som anbefales. Den gikk i ulendt til krevende terreng. Vi brukte totalt 3 timer inkludert pause til mat og drikke. Passer fra 3-4 års alder. Har du barn i bæremeis anbefales det at du har noe erfaring med å bevege deg i ulendt terreng før du begir deg ut på denne turen.

Vi startet turen ved Løvøykapellet og St. Olavsbrønnen. 

Turen gikk videre forbi båthavna, husmannsplasser, små holmer, hytter og utallige private badrestrender

Ved Løvøysund bro tok vi inn på en sti som gikk til venstre og fulgte vannkanten langs øya
Etter noen få hundre meter begynte vi på stigningen og ulendt terreng langs fjellsiden på øya


På toppen med flott utstikt utover Oslofjorden (det er et platå rett under oss, ikke et stup rett ned)Endelig nede ved vannkanten igjen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar