mandag 18. november 2013

Finnes det en bedre versjon av meg selv?

Når noen slutter å blogge, tar en pause og ikke lar høre fra seg på lang lang tid er ofte forklaringen at andre ting har blitt prioritert, viktigere ting har vært i fokus eller at man har forsøkt å roe ned tempoet.

Dette er selvfølgelig ikke fakta i mitt tilfelle. Den virkelige sannheten er at jeg , i alt for lang tid, har fokusert og forsøkt å mestre en hverdag jeg ikke har følt meg komfortabel med. Jeg har virkelig forsøkt, fortalt meg selv at det "vil bli bedre" og at "det bare er en overgangsfase" Jeg har ikke tall på hvor mange sene nattetimer jeg har formanet den ene motivasjonstalen etter den andre til meg selv- helt til jeg til slutt har nådd drømmeland.

Det som har vært forbausende i denne prosessen er at jeg hver fordømte morgen, før jeg har gått ut av døra, har tatt på meg en perfekt smilende maske. Enda mer snodig er det at uansett hvor langt vekk jeg har klart å grave ned denne maska kvelden i forveien, så har den ligget rett foran beina mine når jeg har stått opp dagen etter.

Dette har jo vært en stor løgn. Jeg har holdt fast i en ide om at det er dette du skal gjøre, livet er slitsomt, du har tre barn, du skal jobbe, du skal være på topp og det er slik du er! KOM IGJEN NÅ- Du greier litt til!


PANG!

1. november leverte jeg min oppsigelse på jobb. Nok er nok! En jobb jeg har hatt siden 2008. En jobb jeg har elsket og hatet- en jobb som også har gitt meg utrolig masse. En jobb full av tyngde og fag, en jobb full av bra mennesker og en jobb full av minner. Men det har også, de siste årene, vært en jobb som har tatt mer enn den har gitt. Jeg har manglet utfordringer, jeg har vært sulten på noe nytt og jeg har følt meg tom og uten livsgnist.

Parallelt med denne prosessen, knytte til egen jobb, har også spørsmålet omkring hva jeg bruker tiden min på til stadighet dukket opp. Spesielt etter vi fikk vårt andre og tredje barn har dette spørsmålet blitt mer og mer fremtredene. Jeg har ikke et ønske om å være hjemmeværende mamma. Våre barn har det godt og trygt i barnehage og skole. Men faktum er at vi, som foreldre, er borte mange timer fra våre barn hver dag. Vårt arbeidsliv utgjør en utrolig stor del av våre liv- og påvirker igjen våre barns liv. Jeg kan derfor ikke ha en jobb kun for at det gir meg penger og en lønn hver måned. Jeg må ha en jobb hvor jeg utgjør en forskjell, en jobb hvor jeg kan få direkte mulighet til å utgjøre en positiv endring i andre menneskers liv. En jobb som måles i helse, mestring og kunnskap.

Akkurat nå er jeg dødssliten av å hele tiden skulle være på topp. En topp jeg ikke vil være på. Jeg har derfor tatt en pause fra den beste versjonen av meg selv- mest for å finne ut om denne versjonen er den beste? Svaret på dette har jeg funnet for lengst. Kart og kompass er tatt frem og jeg er i ferd med å navigere meg frem til det stedet jeg vil være. På veien ditt håper jeg å lære at det, innimellom, er helt greit å være et gjennomsnitt av seg selv.

Nå er jeg tilbake:)
7 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake og takk for et innlegg som traff meg midt i bakehodet. Jeg går ut av døren hver eneste dag og tenker denne tanken: hva er det vi driver med? Vi drar barn og oss selv ut av nattesøvnen for å please andre mennesker. Jeg trives i jobben min. Dagene og jeg løper der, men det er noe med det jeg reiser i fra.... Takk for at du får meg til å tenke at tanken har grobunn i noe.... Og at jeg har et valg

  SvarSlett
  Svar
  1. takk for en herlig tilbakemelding som varmet- det er godt å høre at andre tenker litt på samme måte når man deler egne følelser og tanker som egentlig ikke er helt etter boka.
   takk:)

   Jeanette

   Slett
 2. For en utrolig fin måte å formulere noe så vanskelig på! Jeg er sikker på at mange kjenner seg igjen, og det er godt å høre noen si høyt at presset om å være på topp kanskje gir utgaver av oss selv som ikke nødvendigvis er den utgaven som gir mest. Jeg ønsker deg all mulig lykke til og heier på deg hele veien, være seg Galdhøpiggen eller den lille åsen bak huset. Du inspirerer og din ærlighet er så flott!

  SvarSlett
 3. Herlig Jeanette. Du er super modig og setter ord på noe som er vanskelig. Vi prøver å gjøre denne vurderingen hver dag og for oss hjalp det mye da jeg gikk ned i halv stilling. Det har frigjort mer tid til familien, selv om vi stadig vekk sjekker innom igjen og ser om det fortsatt må gjøres endringer for å holde det gående. Lykke til med dine valg og prioriteringer, jeg er sikker på at du finner den toppen du har lyst til å være på. Kari.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak Kari:) ser toppen klart og tydelig foran meg! Gøy med utfordringer og gode prioriteringer!

   Jeanette

   Slett
 4. Hei. Dette er ganske gjenkjennelig! Lykke til med din prosess og det du vil få til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:) synes hverdagen er spennende når jeg er i en aktiv prosess mot noe bedre!

   Slett