mandag 30. april 2012

Til deg fra meg

Enkelt dager er tyngre enn andre- denne dagen er tung. Som en stein som ikke vil falle- men likevel har falt. 

I dag tidlige ville Selma ha svar på hvorfor jeg måtte reise på besøk til Oldemor, min mormor, midt i hennes bursdagsfeiring i går- jeg rakk ikke svare før hun spurte- "Skal oldemor dø mamma?"

"Oldemor er død- hun måtte reise opp til Oldefar i himmelen i går. Oldemor har det fint nå"- svarte jeg.

Jeg har en sang til deg- det er vår brullupsang og skal spilles under vårt bryllup neste vinter. Sangen er fylt av lidenskap, historie, sorg og masse kjærlighet- en hyllest!

fredag 27. april 2012

Treningstrender

Jeg er midt i min egen lille husmorscamp om dagen. Herlig! I to dager til ende deltar jeg på Treningstrender som arrangeres på Moov treninssenter i Drammen. Masse inspirasjon- og som balsam for sjela.

På programmet mitt i dag sto både foredrag, aktivitet i sal og trening utendørs.

Dagens vitamininnsprøytning:
1. Treningsbransjen - en viktig helseaktør
2. 4x4 intervall med Hanne Borg Finckenhagen
3. Lavkarbo og trening- foredrag av Kenn Hallstensen
4. Er du bevisst din rolle som instruktør- foredrag av Kari Jaquesson
5. TOP Nordic Training
tirsdag 24. april 2012

Hurra hurra hurra!

Hurra for deg som fyller ditt år
ja, deg vil vi gratulere
Alle i ring omkring deg vi står
og se nå vil vi marsjere
Bukke, nikke, neie
snu oss omkring
Danse for deg
med hopp og sprett og spring
Ønsker deg av hjertet
alle gode ting
Og si meg så hva vil du mere
Gratulere!
mandag 23. april 2012

5 år

Denne kvelden står kakebaking og forberedelser til barnebursdag på programmet, men først måtte jeg innom pcen for å se på gamle bilder.


Tenk- i morgen er dette er 5 år siden!

Vår lille uskyldige prinsesse kom til verden- hun filleristet hele tilværelsen og snudde opp ned på livet- jeg er så stolt i dag!onsdag 18. april 2012

Fra spøk til alvor

Senest denne uken har jeg fått spørsmål om vi virkelig skal gifte oss i forbindelse med Birkebeinerrennet 2013 og ha bryllupsfest etter at alle gjestene  har gjennomført rennet- enten på egne langrennski eller ved hjelp av snøscootere med spesialbygde passasjersleder.

Notis fra Jarlsberg Avis 

Nok en gang- dette var en spontan aprilspøk som jeg blogget ut på noen få minutter. At så mange har trodd på denne spøken- og hatt tro på at vi faktisk kunne vært i stand til å gjennomføre et slikt stunt- er jo kjempeartig for oss å få tilbakemelding på.

Aprilspøken kan leses HER

Sannheten er at vi er litt mer tradisjonsbundet enn hva vi egentlig vil innrømme. For JA, et bryllup på Rena med påfølgende bryllupsfest i Lillehammer hadde vært utrolig artig å gjennomført- men det må nok bli med fantasien og en god aprilspøk! tirsdag 17. april 2012

På flukt

Denne helgen pakket jeg bagen og flyktet til Lillehammer. Sport 1 hadde varemesse og gutta bruke helgen på å plukke ut ski og utstyr for neste vinter. Jeg var med- kun for å få en etterlengtede dose med husmorferie.

Men jeg legger heller ikke skjul på at det også passet utmerket å forlate Holmestrand akkurat denne helgen. Jeg tror rett og slett jeg hadde blitt sprø av å måtte omgitt meg med 1800 personer som alle skulle delta på Holmestrand Maraton - uten å skulle delta selv. Det hadde jo vært å regne som tortur.

Planen denne helgen var å løpe 21 km som forberedelse til Stockholm Maraton i juni. Men etter at lille frø i magen la seg godt til rette, snurpet igjen energinivået og tippet tyngdepunktet i en retning som fører til mer vralt en jogg- bestemte jeg meg tidlig for å gjennomføre 7 km istede.


Forrige uke måtte jeg innse at også dette slaget var tapt. Å skulle ha løpt 7 km med konkurranseinstinkt ville  ikke latt seg gjennomføre slik kroppen min er satt sammen nå. I stede ble det rolige og avslappende dager med mer tilpasset aktivitet i treningsrommet på hotellet. Helt fint det også:)

Men neste år stiller jeg til løp- og forberedelsene starter allerede denne høsten med melkespreng og barnevogn på slep!

Hurra og gratulerer til alle deltagere av årets Holmestrand Maraton- dette var utrolig sprekt!
tirsdag 3. april 2012

Kunsten å gjøre ikke noe

Det siste halve året har det så og si ikke stått stille i Lerkeveien- og det er vel ikke å legge skjul på at etter vi åpnet sportsbutikken i november har jeg falt inn under betegnelsen "sportsbutikkenke".

Andre ville kanskje benyttet anledningen til å kalle seg "Sportsbutikkfrue". Men med et utsatt bryllup, som ikke lot seg gjennomføre på grunn av en voksende mage, meget varierende form og et ekstremt ensformet fokus på smørning, prepp og langrennski - kan jeg ikke ta tittelen "frue" før i 2013.

Denne påsken er derfor satt av til å gjøre mest mulig ut av minst mulig.

.....og mens vi venter på at sportsbutikken også skal ta påskeferie koser vi andre oss hjemme med å gjøre ikke noe, gå tur i skogen bak huset, se etter hekser i en stor fjellknaus og litt vårrengjøring i hagen mens lillebror sover:)God Påske:)søndag 1. april 2012

Brudeferd fra Rena til Lillehammer

De siste uker har vi hatt en intensiv innspurt i planleggingen av vårt bryllup som skal stå neste vinter.

Rett før helgen så det ut til at de siste biter falt på plass og vi er strålende fornøyd med våre planer for den store dagen.


Vielsen vil finne sted ute i friluft på Rena tidlig lørdag 16. mars 2013. Etter vielsen vil brud og brudgom tre på seg langrennskiene og hver sin sekk som veier minst 3.5 kg. Deretter legger vi ut på vår 54 km lange brudeferd sammen med 16.500 andre sprekinger. Målet for ferden er Birkebeineren skistadion på Lillehammer og en strålende gjennomføring av Birkebeinerrennet 2013. Til slutt, når hele brudefølget har kommet i mål, vil vi avslutte dagen med bryllupsstas, brudekjole og en heidundranes bryllupsfest på Lillehammer.


Vi ønsker selvfølgelig at flest mulig av våre gjester skal delta på brudeferden og Birkebeinerrennet sammen med oss på bryllupsdagen og har i den forbindelse lagt opp til felles forberedelse som vil starte høsten 2012. Dette vil bestå av ukentlige treningsopplegg som kan følges via nettet, samt at det er satt av 3 langhelger til fellestrening, motivasjon og inspirasjon får alle våre bryllupsgjester. Vi kommer også til å tipse våre forlover om å legge opp til noe lignende i forbindelse med våre utdrikningslag.

For de av våre gjester som av helsemessige årsaker ikke kan delta på ferden over fjellet fra Rena til Lillehammer har vi inngått en avtale med arrangørene av Birkebeinerrennet slik at vi får leie snøscootere med spesialbygde passasjersleder. Dette gir oss mulighet til å frakte alle våre gjester den samme distansen som oss andre som går på ski. Her skal alle inkluderes:)

Vi gleder oss stort!

Ønsker dere en flott palmesøndag!

PS: og til dere som leser dette innlegget i dag- merk datoen dette er skrevet. Aprilsnarr:)

Denne spøken fikk medieomtale i Lokalavis, se her

Her og her  kan du se bilder fra hvordan bryllupet til slutt endte. Det ble en skitur på brudefølget men ikke fult så langt!