søndag 16. september 2012

Foran skjema uten fasit

Enkelte vil nok si at jeg ligger noe før skjema når jeg forteller at jeg denne helgen, snaue 5 uker etter fødsel, tok min første løpe joggetur- FANTASTISK! Turen var totalt 7 km lang og tok i overkant av 50 minutter- en fin fin start i rolig tempo:)

Dette er kanskje litt tidlig- men når alt føles veldig greit, kroppen kjennes klar og jeg ikke har noen smerter- ser jeg ingen problemer med dette. I tillegg kjenner jeg hele tiden etter når jeg er i aktivitet og unngår alle bevegelser og øvelser som gir ubehag.Min tilnærming til aktivitet etter fødsel har så langt vært:
 • Lange gåturer minst 5 ganger per uke med/uten barnevogn i raskt tempo.
 • Jogging/løp i motbakke 1-3 ganger per uke i 2-3 uker.
 • Når dette har fungert fint og jeg har vært uten smerter og stølhet dagen etter aktivitet har jeg beveget meg videre til neste nivå/høyere intensitet.
 • Nå, 5 uker etter fødselen, er kroppen klar for en forsiktig tilnærming til mer målrettet jogging/løping. I begynnelsen vil jeg fokusere på lett og rolig jogg på flatene og i oppoverbakker. For å skåne bekkenet mest mulig vil jeg i en overgangsfase benytte lett gange i alle nedoverbakker.
 • Dette vil jeg forsøke gjennomføre 3 ganger per uke av økter på maks 60 minutter.
 • Mykere underlag(skog/grus) er å foretrekke fremfor asfalt.

En viktig huskeregel er at selv om det finnes gode anbefalinger finnes det likevel ingen fasit- vi er alle forskjellige og det viktigste er derfor å kjenne sin egen kropp og handle klokt.

3 kommentarer:

 1. Wow. Går det an og sende mail til deg? Skulle hatt noen tips;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du- send mail til jeanjohan@hotmail.com og jeg skal svre deg så godt jeg kan:)

   Jeanette

   Slett