søndag 18. mars 2012

Ekskludert fra tur

Jeg må innrømme at jeg i dag ikke var helt fornøyd når jeg ble satt igjen alene på hytta mens de andre spente på seg skiene og dro innover fjellheimen i strålende solskinn.

Men etter en heller mislykket skitur i går som endte med at jeg sto på knærne og brakk meg inn i ett kratt før jeg måtte gå tilbake til fots fordi jeg var redd for å besvime i utforkjøringene, var beslutningen om dagens tur allerede tatt uten min medbestemmelse.

I dag måtte jeg være hjemme!


Men jeg synes det er fint i sola på verandaen med varm te og påskeblader fra i fjor. Dessuten er jeg ikke helt alene her jeg sitter og kan kjenne en liten turner i magen som gir meg ivrige takkespark for Kvikk lunsjen jeg akkurat spiste.

God søndag fra sola i fjellheimen!

PS: jeg vil med dette også minne om Fjellvettregel nr. 8- Vend i tide, det er ingen skam å snu!



fredag 16. mars 2012

Ærlighet på en fredag

Bagen skulle vært pakket for lengst og jeg vært klar for avreise til fjells for alenehelg med pappa Jimmy. I stede gjør jeg ingenting, bortsett fra å jobbe og oppdatere meg på mail. Jeg er helt tom, helt utslitt og vet ikke hvordan jeg en gang skal få puttet meg selv inn i bilen når vi skal reise.

Å være hjemme med sykdom en hel uke, nattevåk, trøst og alt som hører til gjør meg ingenting- for det er der jeg vil være- jeg vil være hos barna mine når de er syke- det gir meg ro.


Det som sliter meg ut er den uendelige samvittigheten til resten av verden og at jeg ikke er der ute og gjør "oppgavene" mine. Hvorfor er det slik at jeg føler jeg må forsvare meg når jeg velger å være hjemme dag etter dag med syke barn?

Til stadighet dukker det opp hendelser i min hverdag som får meg til å revurdere og sette store spørsmålstegn med det livet vi lever. Skal jeg bruke livet mitt på denne drakampen? Skal jeg forsøke belage alt og alle- til en hver tid.

Hva er viktigst...og kan du se det før det er for sent?



onsdag 14. mars 2012

Liker du meg?

Nå kan du følge denne bloggen på Facebook- eneste du trenger å gjøre er å trykke Liker til høyre på siden her →

Det er ikke bindene å trykke på Liker. Ta det som en prøveordning og følg mine oppdateringer en stund for å se om denne siden kan være noe for deg.

Om du ikke finner bloggen interessant er du mest sannsynlig en slappfisk eller synes en aktiv livsstil er oppskrytt- da er det bare å melde seg av ved å trykke på Liker knappen enda en gang og legge seg ned på sofaen og ta livet med ro.



Ha en tipp topp onsdag der ute i solen:)


søndag 11. mars 2012

Alternativ løsning

Det var ikke helt etter dagens agenda at vi skulle bli vekt av en febersyk gutt som hadde kastet opp i hele senga si i natt.

Planene for denne søndagen var allerede lagt. Jimmy hadde forberedt langtur på sykkel fra tidlig morgen før vi skulle ta imot små og store venner på formiddagen for lek, grilling og kos i sola bak huset.


Sykkelturen gikk som planlagt og nå forberedes alternativ løsning for familieaktivisering som må kombineres med vaktrullering for en liten tass som ligger og sover på sofaen.

Ønsker alle en solrik, frisk og sprek søndag ute som inne!



lørdag 10. mars 2012

God Morgen Norge

Denne helgen er er i gang, mor i huset har fått i seg dagens første te-kopp, nonstop er inntatt i smug bak ryggen på barna og far i huset er ute på dagens første treningsøkt.

På min treningsplan står det at det skal være hvile i dag....men må si at sola som skinner på de snøfrie veiene får det til å krible ekstra i løpeskoene.




God lørdag til små og store:)





fredag 9. mars 2012

Vil du være en Tjukkas?


Jan Ellefsen tar oss med tilbake til januar. "Badevekta viser et tresifret tall og Ellefsen innser livets realitet: Han er en tjukkas! «Dette må jeg gjøre noe med», tenkte han, og fant fram noen gamle joggesko"

Slik begynner en sak på TV2.no som forteller om gjengen som blant annet bruker facebook til å lage grupper som går turer og trener sammen. Gå inn på TV2 sine nettsider for å lese hele historien, og se intervju med Ellefsen og resten av tjukkas-gjengen i Moss – de er nå godt over 100 stykker!

Om seg selv skriver de på facebook:
"Vi er en gjeng som liker å være sosiale, men samtidig er i ræva form…Vi fant ut at det siste kan vi faktisk gjøre noe med! Vi har i første omgang en målsetting om at vi skal gå fra «Tjukkas til kjekkas» før juni 2012!!!"
Dette tegner til å bli et av landets hurtigst voksende trimbevegelser, og den har til og med beveget seg utenfor landegrensene. Noen har til og med tatt seg bryet med å plotte alle landets tjukkas-gjenger inn i Google Maps. Dette kan du se her, og finne en gruppe i nærheten av deg!

Dette er et herlig eksempel på hvordan trening kan gjøres morsomt, enkelt, humørfylt og sosialt. Jeg heier på denne gjengen!

I dag, fredag 9. mars kl 18.00, er det et innslag med «Tjukkas-gjengen» på NRK Førkveld

Denne infoen er hentet og kopiert fra Kreftforeningens blogg og TV2 sine nettsider



onsdag 7. mars 2012

Vekt, kilo og gram?

I dag kom jeg over et forum på Babyverden hvor noen hadde startet en "vekttråd" hvor de som ønsket kunne legge inn sin egen vekt i løpet av svangerskapet, samt følge med på andres vektoppgang (eller nedgang?).

Jeg er egentlig litt i tvil om hva som er hensikten med en slik vekttråd?

Det kan sikkert forsvares i mente at det for noen er motiverende og gir en pekepinn på deres egen vektforandring slik at de enten kan forsøke bremse eller øke vekten i eget svangerskap. Det som blir helt feil er at alle kvinner er kun sin egen kropp- og "vekttråden" tar liten hensyn til enkeltindividet, hver enkelts fysikk,  BMI og fettprosent.


Det er utarbeidet retningslinjer for hva som bør være normal vektøkning under et svangerskap. Disse anbefalinger er satt med utganspunkt i hva kvinnens kroppsmasseindeks (BMI) er før svangerskapet.

Så mye bør du gå opp i vekt i løpet av et svangerskap:

* Undervektige (BMI  <18,5): 12,5 - 18 kilo

* Normalvektige (BMI  18,5-24,9): 11,5 - 16 kilo

* Overvektige ( BMI  25,5-29,9): 7,0 - 11,5 kilo

* Fedme (BMI>30): 5,0 - 9,0 kilo

Flere konkrete og mer utfyllende råd om kosthold og fysisk aktivitet får du i brosjyren Gravid på Helsedirektoratet sine nettsider.




tirsdag 6. mars 2012

Sniktitt hos Mitchi

I dag snek meg av sted noen timer. Målet var Mitchi og deres showroom på Lysaker. Så utrolig mye fint treningstøy som kommer høsten 2012- jeg har sett gjennom hele kolleksjonen og fått prøvd på mye av det som kommer- heldige meg!

Og det som er enda bedre- Mitchi har flere modeller, både i bukser og overdeler, som passer perfekt til trening og en aktiv hverdag nå når magen vokser i rekordfart!


Kul med kul på magen!



fredag 2. mars 2012

Jiiippiiii!

Jeg har ikke turt slippe jubelen løs før nå, men jeg tror kroppen begynner å tilpasse seg hormonendringer, forflytning av tyngdepunkt og et energinivå i ubalanse. De siste to ukene har jeg sakte men sikkert beveget meg inn i en tilfredsstillende mengde når gjelder trening og hva jeg foretrekker å ha tilbakelagt av høy puls innen en bestemt tidsperiode.

Missforstå meg rett-det er likevel langt igjen til normal treningsmengde- og alt jeg gjør nå er tilpasset de endringer kroppen skal igjennom de neste månedene.

Min tilpassede treningsplan kan ses HER.


Denne fysiske oppturen blir feiret stort denne fredagskvelden. Nyinnkjøpte Kayano 18 er allerede på beina og siste utgave av Gravid godt plassert i fanget...fredagsvelden kan ikke bli bedre!

God fredag!


torsdag 1. mars 2012

Hvor ble smilet av?

Vi er allerede i gang med å lete etter personen som skal erstatte meg på jobb når jeg skal ut i svangerskapspermisjon.

I en samtale med en kollega kom spørsmålet angående smilet opp. Samtalen dreide seg om viktigheten av å finne frem til den personen som hadde smilet som en naturlig del av sin personlighet. Det smilet som varmer, inkluderer og skaper nærhet for våre treningskunder. 

Dette fikk meg til å tenke!

Hvor er mitt smil? Hvor er min varme og hvor inkluderende er jeg?

I hverdagens papirbunker, administrative oppgaver, treningsutstyr som skal fikses og rutiner som skal følges opp har jeg veldig lett for å snurpe munnen sammen, feste blikket bestemt foran meg og trekke på meg en bekymringsrynke midt i panna. Det som vipper hele dette uttrykket over på motsatt side av hva et smil ville gjort er at min bekymringsrynke er forvekslende lik det som også kan kalles en sinnarynke.



Jeg er ikke sinna, bare veldig veldig konsentrert! 

Bakdelen med denne konsentrasjonen er at jeg slutter å se alt og alle rundt meg, dagen blir grå og smilet synker dypere og dypere inn. Det er nesten sånn at jeg enkelte dager glemmer hvordan det er å smile. Og viktigst av alt, jeg glemmer at jeg har masse å smile av og for.

Så fra i dag er det skjerpings for frøken Johansen både på jobb og privat! 

Har du smilt i dag?